onsdag 24 november 2010

hembjudan och paintball
Nyfunna fillipinska vänner bjuder hem oss, en efter en.
Vi har redan besökt allas vår Dexter med familj som bor i ett liiitet "hydd-aktigt" hus, två docksöta söner och en blyg liten fru (plus allas grannbarn, kusiner, onklar m.m som springer runt där), tog skraltig moped upp upp upp i de bohemiska bergen Där det bjöds på fillipinsk plock mat, färska kokos-nötter och gin. En massa spel hann vi med, charader och massa olika svenska ölspel. Cederick vårt carmtroll till trubadur var så till sig av upphetsning kring detta att han nästan fick kramp i käkarna av allt skrattande -Upplevelse deluxe, tyckte han. Dagen efter sysselsatte vi oss med paintball, bjöd fillipin- John och Jerick till denna tillställning -mer tacksamhet får man leta efter. Blåmärken, pizza och en hel flod med svett fick vi uppleva denna dag, men ack så kul -puls upp i 100 och -tjaa.... smärta+färg. Ett par timmar senare, över till floating-bar och senare pool-party. avsked för Sara och Micke som skulle tillbaka hem till kylan tidigt morgonen efter.
Senare nästa dag, efter några biljardspel och en hel hög med cola åkte vi hem till Cederick, moped upp i bergen till han STORA hus, där han bodde med 3 barn och fru, hans ytterligare 5 (!) barn -redan utflugna. Så vår 8-barns pappa, bjöd också på fillipinsk plockmat och hela släkten var samlad, vilka människor det finns, skrattade tills magarna krampade ihop, Jonas trillade nästan av stolen (igen!) Niklas skämtade på i vanlig ordning, minus boratdräkt, barnen sjöng för oss, och hela kvällen var ett enda stort lyckoskratt -dessutom blev vi hembjudna på julafton, till deras nätta släkt på drygt 50 pers. -tacka och ta emot.

Om några dagar åker vi vidare till Palawan för att utforska ännu en ö, lite hjärtknip över att lämna alla Sabangare, men tillbaka ska vi på jul!
Ikväll ska vi hem till John för att se hans hem, fru och barn, ännu en fillipin-kultur kväll vankas! Värmen stiger för varje dag. Halkade och slog av skinnet på stortån -PAIN! Men inget oöverkomligt..

tyvärr har jag inte hunnit lägga över bilder från hembjuds-kvällarna, det kommer.

Dags för ett pool dopp!

-salut

1 kommentar:

  1. Låter också roligt men lite chookat för en vinterseg nordbo. Vad är det för fel på att gömma sig vid en lagun och läsa staplar med böcker?
    Fast att skratta tills man får ont i magen är förstås väldigt vederkvickande ;-)! Fortsätt härja ni!
    Mamma Birgitta

    SvaraRadera