tisdag 7 december 2010

papegoj feber gott folk!
Okej, plåster på såren eftersom jag varit så snål med bloggandet.
Fortfarande El Nido, fortfarande boklös, vattenmelonsknaprande, sköldpaddeskådande, vedervärdigt solbränd och med en misstänkt spricka i fotleden, som jag givetvis ignorerar och konstaterar, STUKNING (två veckors horribelt kämpande), trots det faktum att min fotled har en pompös röd svullnad och påminner lite om en Americano alá 250kilo…. Stukning och en plötslig läkarskräck. Under de senaste dagarna även utvecklat en teori om att ris nog orsakar förstoppning… trots att det ännu inte skett, tvärvägrar ris… och mumlar smått om potatismos, VAD HAR HÄNT? Inte har jag varit petig med mat förr? Anyway, tandläkare, JUST PRECIS, är billigare än ett tuggummi här, en koll kostar noll, en lagning kostar ca 65kr, och dessutom är de helt enastående duktiga, enligt alla turister jag pratat med. Alltså blir det ett besök i veckan för att undersöka att inga hål besudlat mina gaddar.

Papegojan forsätter sitt tjat och inte en orm i sikte, jag applåderar! En tur till vattenfallen står på agendan, biljett till Thailand bokas idag, mår som en prinsessa.

Har kommit fram till att hemlängtan knappt existerar men har ändå gjort en minimal lista över hemmaprylar:
- Svenskt kaffe
- Blodig biff (en mör sådan)
- Internetåtkomst (vrider och vänder mig av förfäran över att inte kunna lyssna på Barapålåtsas senaste låt-släpp, bara så du vet Joel!)
- Sova ordentligt (utan fläkt, Ac eller svettig säng)
- Mjölk (ett stort glas MJÖLK..Mmm)
- Familj, vänner och pudlar (attackerar hotell-ägarnas jyckar med artigt gos, fast jag helst vill burra in huvudet i deras päls, så fort jag får chansen.)
-FNIRR (Snickartorps kungliga höghet och enligt mamma, ännu fylligare och innerligare än vad han var när jag for.. är detta möjligt? Hursomhelst den man jag skulle offra 50 år av mitt eget för att få behålla honom jämt, JAG VET ATT DET ÄR EN KATT! Ok?)
- Min alldeles egna, välformade, nersolkade, snuskiga, platta kudde.
- Dito.

Jag hoppas att ni har överseende med ett, om möjligt, ännu kortare inlägg än vad det brukar vara, det har av någon outgrundlig anledning inte hänt så mycket mer här då tempot ligger på semester fart, dvs. två steg i timmen, för att överdriva en smula.

2 kommentarer:

 1. Hallå karamellfolk:

  JAG tycker blogguppdaterandet varit tillfredsställande på sistone. Kan hända att livet i svinkalla Sverige har ockuperat bort en del tid: 22 minus igår- shit; keramikverkstans vatten hade frusit (kom en kvart för sent till jobbet) fast lyckades tackolov, i grevens tid, få fart på det ganska snabbt å senare på dan: bara minus 8--- rena glidarläget-inga överhängande övervakningsprojekt. Känner mig lätt om hjärtat!
  En dag eller en vecka...?...
  Snön ligger fin o vit. Tack o lov kom den. Den isolerar fantastiskt fint- så livet ÄR lättare! Vattnet klarar sig KLART bättre o det är lite varmare i husen. Men, det ÄR för svårt: fy f-n vad jag är trött på Sveriges klimat men framförallt på energipolitiken.
  I mitt hus har jag nu 12 grader på nedervåningen och 4 grader på övervåningen (där sovrummen är)...elräkningen nästan tippar mig FAST jag håller en temperatur så INGEN vill hälsa på...jag (60kg människa), katt o 2 storpudlar klämmer ihop oss i sängen för att överleva. Så får staten ENORMA intäkter på moms i form av "vanlig" skatt (så fort jag betalar något) på elen men sen tillkommer miljöskatt, överföringsskatt och nätavgiftsskatt etc etc. ju MER el jag MÅSTE ha. Är det okey att skatteintäkterna ökar medan min överlevnad förutsätter att nära o kära, bilmekaniker, hantverkare antingen kritar eller, betalar åt mig...så länge?
  GÅR det att hålla sig fungerande med lägre temperatur inomhus??

  Tja, hur som haver, så smörjer mina skatteinbetalningar pga kyla, en del av Sverige. Det är faktiskt mer än oanständigt.
  Jag tror att många "normalinkomsttagare" kroknar helt snart. Så, kan vi förflytta oss snart?
  Upprop börjar nu-! Kom igen; så blir vi fler- vart ska vi dra?!

  Över till Nikas lista över viktiga "svenska saker:"

  - Svenskt kaffe-KAFFE ÄR INTE SVENSKT!

  - Blodig biff (en mör sådan)- HAR INGET MED SVERIGE ATT GÖRA: DET ÄR EN TEMPERATURFRÅGA- I STEKPANNAN!

  - Internetåtkomst (vrider och vänder mig av förfäran över att inte kunna lyssna på Barapålåtsas senaste låt-släpp, bara så du vet Joel!)- TILLRÄCKLIG INTERNETÅTKOMST FINNS PÅ MÅNGA STÄLLEN. DÄR JAG BOR,-I SVERIGE, KAN JAG INTE TANKA NER ENS EN 1/6 LÅT INNAN JAG KOPPLAS BORT PGA OTILLRÄCKLIG UPPKOPPLINGSKAPACITET.

  - Sova ordentligt (utan fläkt, Ac eller svettig säng)- Sova kan man inte heller här: utan åtkomst av el svettas visserligen ingen ihjäl- här fryser man ihjäl.

  - Mjölk (ett stort glas MJÖLK..Mmm)- KOR FINNS NOG HOS DIG MED.

  - Familj, vänner och pudlar (attackerar hotell-ägarnas jyckar med artigt gos, fast jag helst vill burra in huvudet i deras päls, så fort jag får chansen.)- FAMILJ, VÄNNER O PUDLAR ÄR FLYTTBARA. Dom visste inte bättre utan stannade i uppfödningslandet: De VISSTE inte bättre.

  -FNIRR (Snickartorps kungliga höghet och enligt mamma, ännu fylligare och innerligare än vad han var när jag for.. är detta möjligt? Hursomhelst den man jag skulle offra 50 år av mitt eget för att få behålla honom jämt, JAG VET ATT DET ÄR EN KATT! Ok?)
  -FNIRR INFAR ATT HAN GÄRNA KOMMER ÖVER O DESSUTOM ERBJUDER HAN SIG ATT, OM NÖDVÄNDIGT, UTMANA FILLIPPINSKA KATTELÄNDEN.

  - Min alldeles egna, välformade, nersolkade, snuskiga, platta kudde.
  TAR MED EN LIKNANDE- ELLER, FÖRRESTEN, OM DU VILL, JUST DENNA- BERÄTTA BARA VAR DEN FINNS.
  - Dito. DITO VAD?

  Ser du!? Det där "svenska" FINNS inte i din repertoar: Natur, allemansrätt, bärplockning, ljusa nätter, tydliga årstider, lättbegriplig kultur pga uppväxt, härlig vit, ren, bakteriedödande snö- DET NÄMNDE DU INTE ENS!!
  Mamman

  SvaraRadera
 2. Så, hursomhaver, Fnirr, Amoena, Tinwe, rätt många hönor o en ganska seg tupp o jag kommer GÄRNA över för gott. Joel kan vi nog lura över ett tag: så får han vela framotillbaks ett tag- några fler?
  Leta reda på ett bra ställe för alla så..! Mamman igen

  SvaraRadera