måndag 6 december 2010

Puerto Princesa kontra El Nido


Ja, då blir det update, internet - segare än fläsksvål. Därav mina allt glesare uppdateringar.

Så vi Tog flyg till Manila för en vecka sedan för att raskt (raskt, med tanke på att Manila är en avskyvärd och hemsk stad) fortsätta till ön Palawan och staden Puerto Princesa, efter en massa väntan och skrämmande skumpigt flyg lyckades vi landa på Puertos flygplats -trött.

Blev runtslussade på åtskilliga hotell i en storstad av hög kaliber, neonljus, kvalm, folk, restauranger och än hel hög med Spa-anläggningar -storstad helt enkelt.
Inte en enda västlänning så långt ögat nådde och givetvis var blont hår på hög pet-nivå. STIRRA STIRRA, vad gör man? ...Stirrar tillbaka.
Skamligt billigt, strand - 15 minuter med moped. Tog oss lyxen att ta till guidad tur för att besöka djurreservat (GE MIG EN APA!) och "under-river-water-cave" ca 1,8 mil lång flod som går genom en grotta och utsett till en av de 7 natur undren på jorden, bara 6 kvar! Bilder togs, men en mörk grotta - inga bra bilder. Tyvärr och på grund av nät-prylen blir det inte mycket av det goda denna gång.

4 dagar var nog och vi tog oss vidare till El Nido, skumpig buss (jag hoppade runt mer än vad jag skulle gjort på en studsmatta) i 8 timmar, med en Ac av knappt fungerande sort och ett halv-trasigt däck -HJÄLP! Glada över att ha kommit fram levande tog vi in på första bästa hotell MED Ac (som det betalades extra, dvs VÄLDIGT MYCKET EXTRA för), för att senare upptäcka att mellan 06.000 - 15.00, varje dygn, stänger de av strömmen, -Then whats the point with aircon? frågade vi, killen stirrade frågande på oss, är detta Ailiens? Av kroppspråk att döma. Happ, nästa hotell, två gudomliga varelser, 3 väluppfostrade blandras hundar och en kunglig katt som blev JÄKLIGT förbannad på att vi snodde hans helt egna enorma övervåning, driver placet, billigt, gulligt och ett fåtal rum, gratis kaffe på morgonen och en papegoja älskad högre än himlen, behöver jag nämna att han bor precis utanför mitt rum och snackar med varenda människa som går förbi? -TACK! El Nido har en natur alá sagoland, rehab är det enda rätta i denna by, dessutom är priserna enastående... svindyra kort och gott, plöjt mig igenom en fet bok av Marian Keyes, och till mitt stora förtret är de svenska böckerna SLUT! snyft.

Hursomhelst, eftersom jag inte lärt mig hur man svarar på kommentarer ännu tillägnar jag detta min mor: -Nej mamma Seasnakes dödar man inte, de är INTE aggresiva, bryr sig inte om dig om inte du bryr dig om dom, MEN ett bett och du dör på ca 10 minuter, livsfarliga med andra ord, men för att citera vår båtchaufför Rolan "-You are not on their menu". Råkade dock jaga en lionfish som är en av de farligaste fiskar som finns, -men den är ju så fiiin, titta bara på de fina gula vingarna han fäller ut när man petar lite! -NIKA FÖR H-VETE, du dör om du petar på den... MEN PETA INTE DÅ! Niklas blev arg. Ja.. det var det. snabbt och rappt som vanligt.

salut!

1 kommentar:

 1. Hallå där goding!
  Du sa: Seasnakes dödar men BITER aldrig- den informationen känns lite luddig efter detta inägg...
  Hur som haver: JAG tänker inte gulla med nåt under vattenytan som ser aggressivt/är onödigt färggrant/eller överhuvudtaget visar intresse!
  Hur som haver: Tacksam om du reder ut en del; kan ju finnas andra som är på väg ner och ändrar riktning pga otillräcklig eller felaktig information.
  Stor krram: Mamman igen

  SvaraRadera